Glavne dejavnosti:
V prvi fazi bomo nabaviti nove pripomočke in opremo, ter usposobili že zaposlene invalide za delo z
novimi pripomočki ter razvili nove produkte.
Na novo pridobljena znanja želimo prenesti tudi na mlajše generacije, in sicer preko delavnice za
otroke, organizirane v sklopu osnovnošolskega učnega programa. Mlade želimo seznanit s slovensko
kulinarično dediščino, ter jih hkrati motivirat k razmišljanju o zdravem načinu življenja, kjer je na prvem
mestu lokalno pogojena hrana. Neposredno pa želimo mladim pokazati da so ranljive skupine (invalidi),
lahko koristen del naše družbe
V drugi fazi se bomo v Zavodu lotili novega izziva. Želimo namreč narediti korak naprej na področju
ohranjanja avtohtonih sort sadja, oz. predelavi le – tega. Obstoječ asortima ki ga ponujamo bomo
dopolnili s produkti iz avtohtonih sort sadja. Naša želja je: s pomočjo operacije, preko različnih tehnik
obdelave, starim sortam sadja dati dodatno vrednost. V osrednjem planu je uporaba tehnike sušenja in
liofilizacije sadja. Nova znanja in izkušnje želimo podeliti tudi mlajšim generacijam. Tudi v drugi fazi
bomo organizirali delavnico za osnovnošolske otroke.

Cilji:
Splošni cilj operacije Dobrote podeželja bo nadgradnja delovnih vsebin, ki v našem Zavodu že
potekajo. Ustvarili bomo nove inovativne produkte med katerimi zagotovo izstopajo produkti iz
liofiliziranega sadja avtohtonih sort. Ob povečanih delovnih vsebinah, se bo povečala tudi potreba po
dodatnem zaposlovanju. Naš namen je: omogočiti vsaj eno novo delovno mesto za osebo s statusom
invalida. Z uvedbo novih produktov bomo lokalno samooskrbo dvignili še na višjo raven.
Naša osnovna prodajna vizija je, in tudi v prihodnje bo, usmerjena v proizvodnjo zdrave hrane , ki je
fizično in cenovno dostopna lokalnemu prebivalstvu in porabljena na lokalnih trgih. Naši produkti naj
pridejo na krožnik v lokalnem okolju.

Pričakovani rezultati:
– Nabava novih pripomočkov in opreme, ter usposobitev že zaposlenih invalidov za delo z novimi
pripomočki ter razvijanje novih produktov
– preko uvedbe novih produktov obuditi slovensko kulinarično dediščino (uvedba 5 novih
produktov)
– pridobitev novih znanj in izkušenj že zaposlenih invalidov, ter zainteresiranih prebivalcev
območja LAS s področja slovenske kulinarične dediščine ter avtohtonih sort sadja (2 delavnici)
– preko delavnic predstaviti delček naših dejavnosti osnovnošolskim otrokom
– ustvarjanje novih delovnih mest (min. 1 delovno mesto za invalide)
– promocija Zavoda in projektnih aktivnosti (izdelava spletne strani)
– vzpostavljanje kontaktov in predstavitev naše ponudbe javnim ustanovam

PARTNERJI:
-IZOBRAŽEVALNI CENTER PIRAMIDA MARIBOR, Park mladih 3 2000 Maribor
-KGZ Maribor: KMETIJSKO GOZDARSKA ZBORNICA SLOVENIJE KMETIJSKO GOZDARSKI ZAVOD
MARIBOR Vinarska ulica 14, 2000 Maribor,
– Sašo Jug, Levstikova ulica, 10, 2310, Slovenska Bistrica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
You need to agree with the terms to proceed

Meni